Tibet: het dak van de wereld. Geen gekke bijnaam gezien het land gemiddeld op 4.000 meter hoogte ligt. Sinds 1949 wordt het land bezet door China en mede door de aanmoediging van de Chinese overheid wonen er inmiddels meer Chinezen dan Tibetanen. Het Tibetaanse Boeddhisme leeft hier (gelukkig) nog enorm. Zo’n 80% van de bevolking is Boeddhist.
Mijn Tibet reiservaring
De Chinese overheersing is erg zichtbaar in Tibet. Tibetanen vormen een minderheid in hun eigen land en worden er enorm gediscrimineerd. Voor mij was dit een enorme schok om te ervaren. Afluisterapparatuur in de auto waar we mee reden, inwoners die zich niet durven uit te spreken, de vele strenge controles wanneer je je door het land beweegt. Het is bijna niet te bevatten. Ook mag je als toerist buiten Lhasa alleen met een gids reizen.
Toch is het nog wel mogelijk om het echte Tibetaanse leven te ervaren. Het is hier zó anders dan op andere plekken die ik tot nog toe heb bezocht. Ik keek mijn ogen uit! Mijn hoogtepunt was de Kora om Mount Kailash, in het westen van het land. Maar weinig toeristen die zich hier aan wagen maar voor mij een ervaring om nooit te vergeten. Ik kom hier zeker nog eens terug.
Geniet van dit prachtige land!
Tibet is perfect voor:
- Landschapsfotografie
- Straatfotografie
Zeker meenemen:
- Groothoeklens
- Standaardlens
Meer weten?
Wil je meer weten over mijn reiservaring in Tibet? Lees dan mijn verhalen die ik schreef toen ik door het land aan het reizen was:
Interview: #MijnEindeWereld
Iedereen is wel bekend met Floortje Dessing. In het tv-programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld van BNNVARA, bezoekt ze mensen die zijn gaan…
Mijn Kora om Mount Kailash
Mount Kailash. De heiligste berg van Azië wordt hij ook wel genoemd. Een paar duizend pelgrims van zowel het hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme als de bön…
Dekkers op het dak van de wereld
"Hello! Nice butt!" Uhh hoorde ik dat goed? Ik draai mij om en zie 2 jochies van een jaar of 10 naar me zwaaien en…